Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


3. Yılında 3 Dönem Gibi…

3. Yılında 3 Dönem Gibi…

30 Mart 2014 yerel seçimiyle Ünye Belediye Başkanlığı’na seçilen Ahmet Çamyar’ın, Ordu’nun Büyükşehir olmasından sonra  85 bin olan Ünye nüfusunun  120 bine, 18 olan mahalle sayısı da 83 mahalleye çıkması hizmet alanının çok daha genişlemesine sebep olurken,   kısa zamanda büyükşehir yasalarına uyum sağlayarak, ekonomiyi, zamanı ve imkanları doğru ölçüde kullanması 3. yılında 3 dönem hizmet yapmış gibi dolu dolu geçmesine neden oldu.

Her yıl sonunda olduğu gibi geleneksel hale getirdiği istişare toplantılarının bu yıl 3.’sünü gerçekleştiren Çamyar, toplantıya davet ettiği STK temsilcileri, parti mensupları ve diğer katılımcılar tarafından övgüyle karşılandı.

 

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, göreve geldiği ilk gün itibari ile Ordu’nun büyükşehir belediyesi olmasının getirdikleri karşısında nüfusun artması, sistemin değişmesi, hizmet alanlarının artması ve ilçe gelirlerinin yarıya düşmesiyle birlikte zor bir dönemden geçen Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, tüm bu zorluklara rağmen sorunların üstesinden gelerek çok şey başarmış oldu.

 

İlk bir yılında belde belediyelerinin kapatılması sonucu kamu çalışanlarının ilçe belediyelerine yerleştirilmesi, kadro oluşturulması ile belde belediyelerinden kalan hurda araçların değerlendirilmesi ve kiralama sistemine geçilerek verimli hale geçirilmesi sağlandı.

 

700 PERSONEL 18 MAHALLE, 400 PERSONEL 85 MAHALLE..

 

Ordu büyükşehir olmadan önce 83 bin olan nüfusa 700 personelle, 18 mahalleye hizmet veren Ünye Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Ordu’nun büyükşehir belediyesi olması ile birlikte 120 bin olan nüfusa 400 personelle 83 mahalleye hizmet eder duruma geldi.  Ünye Belediyesi  gelirlerinin büyük çoğunluğunun büyükşehir belediyesine geçmesi ile gelir sıkıntısı yaşayan Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, ekonomik kısıtlamaya giderek 700 olan personel sayısını 400’e düşürerek 83 mahalleye hizmet vermeye başladı.  Hizmet sisteminin oturması ile rahat eden Ünye Belediyesi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

 

KİMSENİN YIKMAYA CESARET EDEMEDİĞİ YERLERİ YIKTI

Ünye Belediye Sineması ve Kültür Merkezi’nin bulunduğu sokak, çok eski bir yapı olan ancak etrafında bulunan eğlence merkezlerinden dolayı yıkılamıyordu. Kimsenin “Yıkamaz!” dediği belediyeye ait eski binalar, Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın kimseyle husumet yaşamadan, kırmadan ve dökmeden sorunsuz bir biçimde yıkılması ile yapımına başlanan ticaret merkezinin temellerini de atılmış oldu.

Araç trafiğini zorlaştıran ve sokağa nefes aldırmayan eski binalar yıkılarak sokağa nefes aldırıldı. Sokağın çıkışında bulunan Eski Kültür Merkezi de yıkılara yerine yeni ticaret merkezi yapımı için çalışmalar başlatıldı. Ünye’ye sosyal alan kavramı getirecek olan proje, Ünyeliler tarafından heyecanla bekleniyor.

 

YERALTI ÇÖP KONTEYNIRLARI İLE ÇEVRE TEMİZLİĞİ SAĞLANDI

Yaklaşık bir yıl önce yeraltına alınmaya başlanan çöpler çevre temizliğine büyük ölçüde katkı sağladı. Bir yıl öncesine kadar yer üstü çöp konteynırlarının çevreyi kirletmesi ve görsel anlamda çirkin bir görüntü oluşturması üzerine yeraltına alınan çöp konteynırları görsel anlamda ve hijyen anlamında vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı. Çıkan sonuçlar göre vatandaşların % 90 oranında temizlikten memnun olduğunu gösteriyor.

 

SARAY HAHAMI SARAYLARA YAKIŞIR İHTİŞAMIYLA YENİDEN CANLANDI

Ünye’de tarihi Saray Hamamının restorasyonuna başlandı. Restorasyon sonrası tarihi hamam yeniden hizmete girecek. Yapımı 1808 yılına dayanan ve 200 yıldan fazla tarihi geçmişi olan Ünye saray Hamamı Ünye Belediye’sinin Kültür Yolu Projesi kapsamında yer alan önemli kültürel miraslardan biri olarak yerini koruyor. İlçenin turizminde önemli bir mihenk taşı olacak Kültür Yolu projesi kapsamında yer alan ve yaklaşık 784 bin liraya mal olacak Saray Hamamın restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere…

 

KADILAR YOKUŞU VE KADI SİLÜETİ TARİHE IŞIK TUTUYOR

Ünye Belediyesi tarafından başlatılan ve “manolyalı yol” olarak da planlanan Kültür Yolu Projesi’nde ağaçlandırma çalışmalarına Kadılar Yokuşu’ndan başlandı.

Ünye’nin tanıtımı ve turizm potansiyelinin artırılması noktasında en önemli projeler arasında yer alan Kültür Yolu projesinde çalışmalar devam ederken,  Kültür Yolu projesinin önemli duraklarından biri olan Kadılar Yokuşu’nda, elektrik hatları yer altına alınarak, küp granit taş döşeme çalışmalarının ardından ağaçlandırma çalışmaları ve büyük saksılarda çiçeklendirme çalışmalarının yapılması sokağa Kadı figürünün yapılmasıyla bitirilmiş oldu..

 

BOŞALTILAMAZ DENİLEN BELEDİYE ALTINDAKİ İŞYERLERİ BOŞALTILDI

Ünye Belediyesi eski görüntüsü ve giriş katında bulunan işyerleri ile hanı anımsatırken, göreve gelen Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın ilk olarak belediye binası giriş katında bulunan ve işyerlerinin oradan kaldırılamayacağını düşünenlere inat, Başkan Çamyar tarafından hiç sorunsuz boşaltılması ve karşı taraflarla anlaşması takdirle karşılandı. İşyerlerinin kaldırılması ile nefes alan belediye binası dağınık yerleşim halinde bulunan diğer birimlerinin de belediye binasında toplanması ile tamamen belediyeye ait bir kurum haline gelmiş oldu.

ORTA ÇARŞI TEK TİP OLUYOR

Ünye Belediyesi tarafından projelendirilip Orta Çarşı’yı eski hareketli günlerine kavuşturmak için hazırlanan “4 Arasta Bir Orta Çarşı” projesi için hibe desteği başvurusu onaylandı.  Ünye Belediyesi’nin, şehrin merkezinde bulunan Orta Çarşı için 2015 yılında projesini hazırlayarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) sunduğu “4 Arasta Bir Orta Çarşı” projesi onaylandı. Proje ile Orta Çarşı’da Sokak sağlıklaştırma ve binalarda dış cephe giydirme işlemleri yapılarak Orta Çarşı’nın tarihi dokusun yaşatılması ve eski hareketli günlerine döndürülmesi planlanıyor.

 

ESKİ PAZARYERİ TARİH OLDU

Ünye’de yıllardır şehir içinde adeta kangren haline gelen eski pazaryeri ile ilgili somut adımlar atan Ünye Belediyesi  Yeni Pazar alanında çalışmalarını tamamladı.

Eski minibüs garajı olarak bilinen alanda yapımına başlanan yeni pazaryeri alanında zemin altyapısının tamamlanmasının ardından kapalı alanla ilgili çelik konstrüksiyon direklerinin montajıyla oluşturulan yeni Pazar,  üst kısmının kapatılması ve dükkân alanlarının belirlenmesi ve esnafın taşınması ile faaliyete geçmiş oldu.

 

KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN START VERİLDİ

Her söyleminde” Ünye’yi modern şehircilik anlayışı ile yönetmeye devam ettik ve edeceğiz” diyen Başkan Ahmet Çamyar, Kültür Sarayı için önemli adımlar atarak projeye onay alınmasında etkili oldu. 15 milyonluk bir proje olan Kültür Merkezi, içerisinde biri 600 kişilik olmak üzere 3 adet salon, kütüphane, el sanatlarıyla ilgili sınıflar, boyama salonları gibi birçok sosyal unsuru bulunduracak bir yapı olacak.

Eski pazaryeri alanında bulunan 17 dönümlük alanla ilgili meydan projesi hazırlandı. 1,5 yıl gibi bir sürede bitirilmesi planlanan Kültür Merkezi, Ünye Belediyesi’nin meydan projesi ile ikinci Meydana da kavuşmuş olacak.

 

40 MİLYON KERE MAŞALLAH

Hukukçu olmanın verdiği bilgi birikimiyle Ünye Belediyesi’nin bürokrasideki işlerinde de engel tanımıyor. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yıllardır Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)  ve maaliyeye birikmiş olan 40 milyon liralık borcu bir kalemde sildirdi. Öncelikle kültür Bakanlığına, Kültür Merkezi ile ilgili 15 milyonluk projeyi onaylattıran Çamyar, onaylanan projenin ardından Kültür Bakanlığı aracılığı ile yer teslimini SGK ve maliyeye devrederek borçlarından kurtulmuş oldu. Yaklaşık, yer mülkiyeti ile beraber 55 milyon liraya mal olan kültür merkezi kültür bakanlığı tarafından Ünye belediyesine kullanılmak üzere devredilecek.

 

KÜLTÜR YOLU PROJESİ ÜNYE’NİN TARİHİNİ VE MODERNLİĞİ YANSITACAK

Geniş kapsamlı ve büyük bir proje olan Kültür Yolu projesi,  Kefeli Han'ın satın alınması, restorasyon süreci... Bakırcılar Arastası, Kadılar Yokuşu  düzenlemesi... Fazile Hanım Konağı'nın satın alınması ve restorasyonu... Müze Ev'in Unesco kayıtlı Yaşayan Kültürel Miras Müzesi olarak dönüşümü... Saray Hamamı'nın satın alınması ve restorasyonu... Yalı Kilisesi çalışması, kamulaştırma ve çevre düzenlemesi çalışmaları ile tarihi yeniden canlandırarak nostaljiyi ve modernliği bir arada yansıtacak.

Bu saydıklarımızın haricinde daha bir çok projeye ve aynı zamanda sosyal projelere de imza atan Belediye Başkanı Çamyar, Kültür Yolu Projesi’nin yanında;

Restorasyon ve dış cephe düzenleme

Kamulaştırma...

Yıkma... Yeniden düzenleme

Üniversite Kampus alanı

Organize Sanayi Bölgesi

Belediye borçlarının sıfırlanması

Ünye Kalesi'nin Belediyeye mal edilmesi, kazı çalışması sürecine girilmesi

Eski mal pazarının yıkımı, yeni yerinde yapılması... Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Belediye Destek Hizmetleri Atölyesinin yıkımı, yeni yerine taşınması...

Pazaryeri'nin yıkılması, bu alana altı otopark meydan düzenlemesi... Kültür Merkezi'ne yer kazandırılması ile Ünye’de hizmetlerin dur durak bilmeden devam edeceğinin sinyalini veriyor.

 

 




Kaynak: 3. Yılında 3 Dönem Gibi?

Editör: Ünye Vizyon Gazetesi

Bu haber 4001 defa okunmuştur.

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI